rondreis-zuid-afrika

Een rondreis door dit fascinerende land is een droom van velen. Zuid Afrika herbergt een bijzondere mix aan een unieke cultuur gecombineerd met een adembenemende natuur. Natuurlijk denk je bij een rondreis Zuid Afrika meteen aan het maken van safari’s. Groot gelijk, want je kunt hier indrukwekkende safari’s maken maar er is nog zó veel meer te zien en te doen in Zuid Afrika! Vraag je je af wat te doen in Zuid Afrika? Lees dan snel verder! 

Kaapstad

Kaapstad is een echte wereldstad met een spectaculaire ligging aan de oceaan. Ook de ligging aan de voet van de iconische Tafelberg maakt Kaapstad bijzonder. Ga met de kabelbaan naar grote hoogtes op de Tafelberg voor een magistraal uitzicht. Kaapstad en omgeving staat bol van de bezienswaardigheden. Ga naar Kaap de Goede Hoop, zie hoe pinguïns rond waggelen bij Boulders Beach, rijd de Chapman’s Peak Drive voor prachtige uitzichten op de oceaan, ontdek de kleurrijke wijk Bo-Kaap en ga met de boot naar Robbeneiland waar Nelson Mandela lange tijd gevangen zat. Relaxen in Kaapstad doe je bij het heerlijke strand van Muizenberg. Kaapstad is een perfect startpunt voor de Tuinroute, één van de mooiste autoroutes van Zuid Afrika! 

Wijnregio

Als Bourgondiër mag je de wijnregio niet overslaan tijdens een rondreis. De plaatsjes Franschhoek en Stellenbosch liggen in het achterland van Kaapstad. Hier vind je veel wijnboerderijen in Oud-Hollandse stijl en eindeloos veel wijnvelden. Je kunt hier een mooie ballonvaart maken, deelnemen aan een wijnproeverij en lekker fietsen tussen de wijnvelden.  

reisbureau-zuid-afrika

Tuinroute

Met je huurauto kun je de Tuinroute volgen. Dit is een schitterende autoroute grotendeels langs de zuidkust. Bekijk struisvogels in Oudtshoorn, spot walvissen in Hermanus tijdens een bootexcursie, ga ziplinen en kajakken bij Tsitsikamma National Park en sluit de route af met een safari in Addo Elephant Park waar je olifanten van dichtbij kunt bewonderen. 

Johannesburg

Voor een reis in Zuid Afrika is Johannesburg de plek van aankomst vanwege het vliegveld. Je kunt in deze stad het Apartheid Museum en Constitution Hill bezoeken om meer te weten te komen over de vroegere verdeeldheid in het land. Je kunt ook onder begeleiding van een gids de township Soweto verkennen. 

Krugerpark

De meeste reizigers trekken voor een safari naar het Krugerpark in het noordoosten van Zuid Afrika. Je vindt hier de beroemde Big Five die je tijdens een self drive of game drive kunt spotten. Trek zeker meerdere dagen uit voor safari’s in het Krugerpark om zoveel mogelijk dieren te zien. Overnacht in een stijlvolle lodge in de natuur. 

Panoramaroute

Naast de Tuinroute is de Panoramaroute ook een bekende autoroute in Zuid Afrika. De route komt langs natuurlijke hoogtepunten, zoals God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon, de Drie Rondavels en watervallen zoals de Horseshoe Falls en Mac Mac Falls.  

St. Lucia

Dit dorpje staat bekend als goede uitvalsbasis voor het iSimangaliso Wetland Park. In dit moerassige gebied kun je tijdens een enerverende bootexcursie krokodillen en nijlpaarden bekijken. Vanuit de boot sta je haast oog in oog met deze wilde dieren! 

Boeken?

Vind een reisbureau Zuid Afrika die jou perfect kan adviseren en helpen bij het organiseren van rondreizen door het meest zuidelijke land van Afrika.